Servicebeurten voor je fiets

Waarom zijn servicebeurten belangrijk?

Of je nu een nieuwe of een tweedehands fiets koopt, elke fiets krijgt van ons dezelfde aandacht. Onze specialisten zijn getraind om kleine, beginnende gebreken aan je fiets te signaleren en als het kan direct te verhelpen. Op deze manier voorkomen we duurdere reparaties, door bijvoorbeeld slijtage. De onderhoudsbeurten voeren we vakkundig uit in moderne werkplaatsen. Deze voldoen aan alle strenge milieueisen.

Wat gebeurt er bij de servicebeurten?

Welk servicepakket?
Het aantal servicebeurten is afhankelijk van het soort fiets dat je hebt gekocht en wat je hebt afgesproken met jouw World of Bikes vakman. Kijk in de webshop bij de fiets van jouw keuze welk servicepakket we aanbieden. Kijk in je digitale fietsdossier óf informeer in de winkel voor meer informatie over de servicepakketten en de bijbehorende servicebeurten. Voor bedrijfsfietsen gelden afwijkende voorwaarden.

Afstelbeurt en het rijklaar maken bij aankoop
Na een deskundig advies bij de aankoop stellen we de fiets van jouw keuze bij aflevering perfect af op jouw maat. We controleren de werking van de remmen, versnelling en verlichting. We lopen alle bouten en moeren na om lostrillen te voorkomen en controleren de kettingspanning en de bandenspanning.

We kennen maximaal 4 servicebeurten:

  • 1e servicebeurt / afstelbeurt
  • 2e servicebeurt / nastelbeurt
  • 3e servicebeurt / inspectie-onderhoudsbeurt
  • 4e servicebeurt / inspectie-onderhoudsbeurt

Bij de servicebeurten*
  • controleren we de werking van de remmen, versnelling en verlichting
  • lopen we alle bouten en moeren na om lostrillen te voorkomen
  • inspecteren we de kabels en ketting grondig op spanning en afstelling om de juiste werking te garanderen
  • brengen we de banden op de juiste spanning en brengen we de spaken in de wielen weer op de juiste spanning om eventuele slagen in het wiel te corrigeren
  • controleren we speling op balhoofd, trapas en wiellagers en stellen die af
*) exclusief kosten voor nieuwe fietsonderdelen en montagekosten.


Service voor kinderfietsen

Een kinderfiets moet steeds op de groei van je zoon of dochter aangepast worden, zodat je kind veilig blijft fietsen. Als je een te grote fiets koopt of de fiets onjuist afstelt is de kans groter dat je kind valt. Zo kan het zijn dat hij of zij bang wordt om te fietsen. Om dit te voorkomen is het goed om de fiets eens in de drie maanden af te laten stellen door de specialist.

Je ontvangt voor kinderfietsen periodiek een uitnodiging om het stuur en het zadel in hoogte te laten verstellen.