Enthousiastelingenavond 2020

De nu al legendarische Enthousiastelingenavondkrijgt natuurlijk ook in 2020 weer een editie. De avond van donderdag 20 februari wordt net als vorig jaar weer een avond vol met alles waar de wielerliefhebber van droomt!

Ok, Enthousiastelingenavond krijgt klinkt misschien niet flitsend, maar dat ís het wel! Met gepaste trots verwelkomen wij dit jaar Laurens ten Dam, ex-profwielrenner die vorig jaar zijn laatste seizoen reed en dé gravel goeroe van Nederland. Op onze Enthousiastelingenavond heb je de kans om hem te ontmoeten en het gesprek aan te gaan met gespreksleider Evert ten Napel. Na eerder al Jeffrey Hoogland is Ten Dam al de tweede wieler zwaargewicht die je bij ons 'in het wild' tegen het lijf loopt!

Donderdag 20 februari 19:00 - 22:00

Op deze avond stallen wij de dikste racefietsen uit van een aantal van de mooiste merken ter wereld. Koga is zich aan het ontpoppen tot een héél serieuze speler; als sponsor van Beat Cycling Club dat noestig aan de weg timmert én met de Koga Kinsei baanfiets. Deze hypermoderne baanfiets ontwikkelt en bouwt Koga samen met de TU Delft speciaal voor de Nederlandse baanwielrenners, die met dit baankannon op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 de vloer aan zullen vegen met de concurrentie, inclusief de Britten op die rare Hope/Lotus HB.T en de Italianen op de eveneens gloednieuwe Pinarello Maat 2020. En wat dacht je? Koga neemt de Kinsei ook mee naar de Enthousiastelingenavond!

Koga Kinsei

Ook op het gebied van tech kun je je hart ophalen. Ervaar het buttery smooth elektronisch schakelen met Dura-Ace Di2 en de gloednieuwe Sram eTap AXS groepen. Diametrisch daartegenover staat de eveneens fonkelnieuwe Shimano SLX 1x12 groepset; betaalbaar en met maar één shifter en éém derailleur lekker no nonsense. De Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige fietstrainers Saris neemt hun Motion Platform mee. Hiermee maakt je fiets in de fietstrainer dezelfde bewegingen als op de weg, waardoor het indoor trainen ineens wel héél veel realistischer wordt.

Zeg je ‘enthousiasteling’, dan zeg je Peter Ravensbergen. De verzamelaar van vintage racefietsen, bron van kennis over alles wat daarmee te maken heeft en schrijver van “Uit de stalling van Peter R. de Fiets” komt dit jaar met een selectie uit zijn enorme collectie retro fietsen naar onze winkel, waar hij er alles over vertelt. RTV Rijnmond is ook al eens bij hem langs geweest, hieronder het item:

Tot slot schenkt een gecertificeerde barista van ’t Ouwe Durp een heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato uit hun speciale, custom made espressobakfiets.

Op donderdag 20 februari staan tussen 19:00 en 22:00 de deuren van onze mooie winkel aan de Voordijk in Barendrecht open voor iedereen wiens hart sneller gaat kloppen van de wielersport!