VERZEKERING VOOR JE (ELEKTRISCHE) FIETS

De fietsverzekering van World of Bikes en ENRA

Om teleurstelling door diefstal of schade te voorkomen, kun je een (nieuwe) fiets het beste direct verzekeren bij de aankoop. Gelukkig kan dat met de World of Bikes fietsverzekeringen die ontwikkeld zijn in samenwerking met ENRA. Met deze fietsverzekeringen ben je één, drie of vijf jaar lang verzekerd van blijvend fietsplezier. Je kunt met onze fietsverzekeringen zowel nieuwe als gebruikte fietsen verzekeren. De fietsverzekering van World of Bikes & ENRA is af te sluiten in de World of Bikes winkel.

Kies de fietsverzekering die bij jou past

World of Bikes heeft diverse fietsverzekeringen. Dus of je nu een Koga trekkingfiets, een Cortina transportfiets of een Batavus elektrische fiets wilt verzekeren; er zit altijd een passende verzekering bij voor jouw fiets of e-bike. Je kunt zelfs bij diverse fietsverzekeringen je mountainbike of racefiets verzekeren! Je kiest dus helemaal zelf wat je verzekert en zo ook wat dit je gaat kosten. Je kunt de World of Bikes & ENRA fietsverzekering afsluiten in de World of Bikes winkel. Kom je onverwachts met pech te staan op vakantie? Of is je fiets gestolen? Dat is geen probleem met de Europese pechhulp. Valt dit in je verzekeringspakket dan haalt de pechhulpservice jou en je fiets op en brengt je terug naar het beginpunt van je fietsrit.
ENRA geeft sinds 1 april 2021 op iedere gekozen looptijd volledige pro-rata premierestitutie. Dus ook bij een 3 of 5 jarige verzekering wordt bij tussentijdse beëindiging na diefstal of total-loss schade pro-rata de niet “genoten” premie teruggestort. Bij de 1- jarige, zogenaamde doorlopende verzekering, was er geen premieverlies bij tussentijdse diefstal of total-loss schade. Dit geldt nu dus ook voor de 3 en 5 jarige looptijd. Dit heeft als voordeel dat je nu tegen een gemiddeld lager jaartarief met een gerust hart voor 3 of zelfs 5 jaar kunt kiezen, omdat je niet het risico loopt premie te verliezen bij tussentijdse diefstal of total-loss schade.

FIETSVERZEKERING WORLD OF BIKES & ENRA DIEFSTAL

Bij deze diefstalverzekering is er geen afschrijving op je fiets. Let er wel op dat een ART-goedgekeurd slot met minimaal 2 sterren vereist is. Je kunt bij deze fietsverzekering ook optioneel de Europese Pechhulp afsluiten. Deze zit niet in het standaard pakket.FIETSVERZEKERING WORLD OF BIKES & ENRA CASCO

Met onze meest uitgebreide verzekering kun je altijd en overal onbezorgd fietsen. Met World of Bikes Optimaal Casco fietsverzekering ben je verzekerd tegen diefstal én schade. Er vindt geen afschrijving plaats op nieuwe fietsen gedurende de verzekerde periode. Ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittende verzekering én pechhulpservice Europa zijn standaard inbegrepen. Je kunt Optimaal Casco fietsverzekering nu ook voor racefietsen en mountainbikes afsluiten! Ook bij deze verzekering is een ART-goedgekeurd slot met minimaal 2 sterren verplicht.TWEEDEHANDS FIETS VERZEKEREN

Je kunt ook tweedehands fietsen verzekeren bij World of Bikes. Bij tweedehands fietsen is de taxatiewaarde (of de aankoopprijs) de verzekerde waarde. Bij tweedehands fietsen is een prijsstijging niet van toepassing en deze is dus ook niet meeverzekerd. Ook de Pechhulp service is bij tweedehands fietsen niet van toepassing. Voor de rest gelden dezelfde voorwaarden als bij nieuwe modellen.