Sparta fietsen

Ontdek hier onze collectie Sparta fietsen.
Lees meer
15 van 15 resultaten
Sorteren op

Sparta fietsen

De eerste beginselen van Sparta worden gelegd in 1917, als de heren Schakel, Verbeek en Krijgsman een groothandel in rijwielen- en onderdelen beginnen onder de naam Beekman en Schakel. Nog in datzelfde jaar kopen zij verschillende merknamen, waaronder Sparta. De heer Schakel gaat alleen verder en bouwt een fabriek voor de assemblage van rijwielen, melkkarren, transport- en bakfietsen. In de jaren 30 begint Sparta fietsen met de productie van gemotoriseerde rijwielen en wordt techniek heel belangrijk. Ook zijn er dan al verschillende soorten Sparta fietsen te koop, zoals een Sparta kinderfiets, een Sparta stadsfiets, een Sparta tandem en een Sparta bakfiets. Na de Tweede Wereldoorlog moet Sparta weer vanaf de grond worden opgebouwd. In die tijd focust Sparta vooral op de motorfiets, later ligt de focus ook op bromfietsen. In 1970 wordt de fiets weer het belangrijkste product van Sparta. Het speciale Sparta- frame komt weer terug in de productie en deze wordt twintig jaar lang gebruikt voor damesfietsen, herenfietsen en tandems. In deze jaren is er een groot aantal framevariaties en commercieel gezien is het idee uitgegroeid tot een succes. Door successen in verschillende landen wordt de fiets weer het belangrijkste product van Sparta. In de jaren ’90 komt Sparta met iets revolutionairs: Sparta wordt de uitvinder van de elektrische fiets voor de Nederlands markt.

Na 1990 is Sparta fietsen verder gegroeid in het segment van de elektrische fietsen. In 2003 komt Sparta met het ION systeem, een nieuw en innovatief systeem voor e-bikes. De Sparta ION is voorzien van een trapkrachtsensor, waardoor wordt geregistreerd hoeveel kracht de bestuurder op de trappers zet. Dit wordt doorgegeven aan de ION computer, die vervolgens de inspanning vergelijkt met het door de bestuurder gekozen programma. Op basis hiervan wordt bepaald of er meer of minder energie moet worden gegeven. In 2006 wordt het kindermerk Loekie toegevoegd aan het portfolio van Sparta. Ook is in de jaren die volgen blijft Sparta zich verder ontwikkelen op het terrein van elektrische fietsen.

Inmiddels mag Sparta zich zelfs marktleider noemen in fietsen met elektrische trapondersteuning. Sparta is in het verleden altijd blijven innoveren en is van plan dit ook in de toekomst te doen. Sparta wil nieuwe technologieën ontwikkelen waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. Dit sluit aan bij hun motto: ‘Enjoy the energy, óók in de toekomst’. Laat die volgende honderd jaar maar komen!