Elektrische fietsen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 209

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 209

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Elektrische fiets kopen

Elektrische fietsen worden steeds populairder en worden daarom ook veel verkocht. Een e-bike is een ideaal vervoersmiddel voor woon-werkverkeer, maar ook voor dagelijks gebruik. Wanneer je een elektrische fiets koopt is er keuze uit drie verschillende motoren, een midden motor een voorwielmotor en een achterwielmotor.


Elektrische fietsen met een middenmotor

Bij een elektrische fiets met een middenmotor profiteer je van optimaal stuurgedrag, wendbaarheid en wegligging dit komt doordat het zwaartepunt in het midden van de fiets ligt. Wanneer je een e-bike met een middenmotor koopt fiets je moeiteloos door heuvelachtig landschap.

De motoren die gebruikt worden zijn Impulse, Bosch en Yamaha motoren.  Een elektrische fiets met middenmotor is geschikt voor alledaags gebruik, woon-werkverkeer en sportieve(re) trekkingtochten. Veel verkochte elektrische fietsen met middenmotor zijn de:

 

Elektrische fietsen met een voorwielmotor

Bij dit type motor is bijna niet te zien dat je op een elektrische fiets rijd. De fiets oogt als een normale fiets en is ook zeer stil, zelfs vrijwel onhoorbaar. Een e-bike met voorwielmotor vergt ook minder onderhoud, en is in aanschaf meestal goedkoper. Een bijkomend voordeel is dat de motor in het voorwiel ook zonder ondersteuning licht fietst. Veel verkochte elektrische fietsen met middenmotor zijn de:

 

Elektrische fietsen met een achterwielmotor

Met een e-bike met een achterwielmotor heb je echt het gevoel van een zetje in de rug, wat natuurlijker aanvoelt dan andere systemen. Daarnaast stuurt een e-bike met achterwielmotor ook strakker dan een voorwielmotor, omdat het gewicht zich niet in het voorwiel concentreert. Let wel op dat je met een achterwielmotor automatisch voor derailleurversnellingen kiest. Voor sport- en toerfietsen is dit sowieso de beste optie maar in de stad niet altijd ideaal. Veel verkochte elektrische fietsen met achterwielmotor zijn de: