Video: Sparta a-Shine M8b 2021 | Weer de beste E-bike onder €3000?

Het 2021 model van de Sparta a-Shine M8b -de nieuwste generatie van het model dat voorheen gewoon als “Sparta M8b” bekend was- is weer een topper van de oer-Nederlandse e-bike specialist.

Sparta richt zich al sinds de inceptie van de elektrische fiets vol overgave op de ontwikkeling van e-bikes. En dat is toepasselijk, want Sparta was de uitvinder van de Spartamet: een fiets met een kleine benzinemotor waar ze in de jaren ’80 en ’90 goede zaken mee deden. Dat succes smaakt naar meer, en de ervaring die Sparta met de Spartamet opdeed draagt ongetwijfeld bij aan het succes van de Sparta e-bikes. Anno 2021 lopen de motoren die Sparta onder hun fietsen monteert al lang niet meer op benzine, met de bijbehorende stank en herrie, maar op elektriciteit.

Als echte e-bike specialist maakt Sparta enkele van de beste e-bikes van Nederland, die keer op keer in de prijzen vallen bij verschillende ‘beste e-bike’ verkiezingen. Met de Sparta a-Shine M8b zet het merk een super stabiele en comfortabele e-bike neer. Naast de geweldige rijeigenschappen, heeft de Sparta M8b e-bike een design en afwerkingsniveau waarmee je absoluut gezien mag worden. Het frame is onzichtbaar gelast. Niet van die dikke rupsen van lasnaden waar de buizen elkaar ontmoeten; het frame lijkt wel uit één geheel gegoten. Door dat mooie frame loopt de bekabeling zo veel mogelijk intern: uit het zicht, vrij van weersinvloeden en er kan in de fietsenstalling niets achter blijven haken. Het chique logo op de balhoofdbuis is van binnenuit verlicht, wat niet alleen super fraai is, maar óók goed voor de zichtbaarheid onderweg.

Voor de elektrische aandrijving zorgt een extra krachtige en onverwoestbare Bosch Active Line Plus middenmotor. Met accukeuze tussen een 300Wh, 400Wh of 500Wh accu bepaal jke helemaal zelf de actieradius.

Sparta a-Shine M8b ACCU EN ACTIERADIUS

Ben je benieuwd hoe ver je met een e-bike kunt rijden voordat de accu opgeladen moet worden? Hieronder vind je een handig overzichtje van de actieradius van de Sparta a-Shine M8b met een 300, 400 of 500 Wh accu. Houd er hierbij wel rekening mee dat de actieradius zoals Sparta die opgeeft onder ideale omstandigheden gemeten is, zonder wind, heuvels en hellingen, en bij de perfecte temperatuur. Daarnaast slinkt de capaciteit van een e-bike accu altijd wat in de loop van de tijd, net als de batterij van je telefoon bijvoorbeeld. Dus als je volgens deze tabel nét genoeg lijkt te hebben aan een accu, dan kan het in de praktijk vaak toch verstandiger zijn om één stapje groter te gaan.

  PowerPack 300 (inclusief)
Eco     50-130 km
Tour     25-70 km
Sport    20-50 km 
Turbo     15-50 km

 

  PowerPack 400 (+ €150,-)
Eco     70-175 km
Tour     35-100 km
Sport    30-70 km 
Turbo     20-70 km

  PowerPack 500 (+ €350,-)
Eco     90-210 km
Tour     50-125 km
Sport    30-100 km 
Turbo     25-85 km

 

Wil jij niets missen van onze charismatische social-mediasterren? 'Like and subscribe' ons op Facebook, Instagram en YouTube, dan kom je onze vlogs vanzelf tegen in je feed!