AD Fietstest: Dit zijn de beste elektrische fietsen van 2021!

De e-bike sector is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Onder de fabrikanten die allemaal hun best doen om jou je portemonee te laten trekken bevinden zich bekende namen waarvan iedereen eigenlijk wel weet dat ze kwalitatief goede elektrische fietsen bouwen, zoals Sparta, Gazelle, Giant en Koga, maar ook nieuwkomers. We zetten een aantal van onze favoriete testwinnaars op een rijtje!

 Best Getest  in de categorie ‘Elektrische stadsfietsen tussen de 1500 en 2500 euro’:

Giant Entour E+1 8,2

“Verrassend goed, rijdt licht”

De Giant Entour E+1 valt in de smaak met zijn ietwat sportieve zithouding met een fijn stuur, comfortabele ruime instap en stille, krachtige motor. De Giant Syncdrive middenmotor levert een koppel van 50 Nm, wat ongeveer drie keer zo veel is als je zelf trapt. Ook zonder ondersteuning rijdt deze Giant elektrische fiets licht, vindt het testpanel. Met de goede hydraulische schijfremmen kom je ook onder totale controle weer tot stilstand. Ook het comfort is dik voor elkaar: de Giant e-bike heeft vering in de voorvork en een ruime lage instap. De testers van de AD Fietstest zijn verrast door hoe goed deze e-bike is in deze prijsklasse!

 

 

 


 

 Beste Koop  in de categorie ‘Elektrische stadsfietsen tussen de 2500 en 3500 euro’:

Sparta A-Shine M8b Belt 8,3

“Prettig rijden, geeft de indruk dat je er lang mee toe kunt”

De goede naam en reputatie van Sparta als het gaat om elektrische fietsen, samen met de moderne vormgeving shiepen hoge verwachtingen bij het testpanel van de Fietstest, en die maakt de Sparta A-Shine M8b Belt absoluut waar. De rij-eigenschappen en kwaliteitsindruk zijn dik in orde; de testers denken dat je lang met de Sparta e-bike toe kunt. Met kwaliteitsonderdelen als de Bosch Active Line Plus middenmotor, de Nexus 8 versnellingsnaaf en de onderhoudsarme, schone en muisstille beltdrive van Gates zal dat ongetwijfeld ook zo zijn.

 


 

 Best Getest  in de categorie ‘Elektrische stadsfietsen boven de 3500 euro’:

Dutch ID Phantom 65Nm Automatiq 8,1

“Topfiets, niks meer aan doen”

In deze prijscategorie verwacht je een steengoede fiets, en dat is de Dutch ID Phantom 65Nm Automatiq dan ook. Een tester van de AD Fietstest noemt de Dutch ID “de Landrover onder de fietsen”, en dat is best een treffende vergelijking. Mooi design, robuust, geruisloos, comfortabel; de DutchID e-bike oogst veel lof van het testpanel. Ook ‘TestKees’, de zelfbenoemde fietsdeskundige gelieerd aan de Fietsersbond is onder de indruk en roemt het uitstekende rijgedrag dankzij de goede vering en brede banden, het fraai afgewerkte frame en de goede onderdelen zoals de Enviolo naaf en het Kiox display. “De omgeving glijdt ongemerkt aan je voorbij.”

 


 

 Best Getest  in de categorie ‘Sportieve elektrische woon-werkfietsen tussen de 2500 en 3500 euro’:

Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt 8,3

“Veel lof, en geen vering dus licht”

Ok, hier moeten we eve wat rechtzetten. Het kopen van een e-bike gaat gepaard met best een grote uitgave, dus je wilt natuurlijk wel de juiste keuze maken. Ervaringen van anderen, advies en informatie van experts en je eigen ervaringen zijn allemaal bronnen om uit te putten. Het kan riskant zijn om 100% te vertrouwen op slechts één van die bronnen, want die kán het mis hebben, zoals hier het geval is. Als experts weten wij namelijk dat de Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt weldegelijk uitgerust is met een geveerde voorvork. De zogenoemde binnenbalhoofdvering is een stuk minder opvallend voor het oog (de testers van de AD Fietstest hebben hem klaarblijkelijk niet gezien), maar draagt wél bij aan het comfort! Het testpanel heeft veel lof voor de goede zit, óók voor lange mensen, en de simpele bediening van het display. Een fraaie afwerking, goede ondersteuning en kwalitatief hoogwaardige onderdelen verwacht je natuurlijk van een Gazelle e-bike in deze klasse, en die krijg je dan ook met de Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt.

 


 

 Beste Koop  in de categorie ‘Sportieve elektrische woon-werkfietsen tussen de 2500 en 3500 euro’:

Sparta D-Rule M8Tb 8,0

“Comfortabel en ruime instap”

Met de Sparta D-Rule M8Tb geeft Sparta weer een visitakaartje af waaruit blijkt dat zij één van de allerbesten zijn op het gebied van elektrische fietsen. Als echte Sparta e-bike is de D-Rule M8Tb volgens de testers echt een fiets van deze tijd. Het testpanel van de Fietstest prijst de fijne, comfortabele zit en het stabiele frame. Sommigen noemen als nadeel dat de accu niet in de onderbuis van het frame verwerkt is, dat staat wat minder mooi vinden zij. De keerzijde daarvan is dat de accu wél erg makkelijk uitneembaar is (natuurlijk wel met het sleuteltje, niet elke onverlaat kan de accu zomaar meenemen!). De krachtige ondersteuning van de Bosch motor wordt ook genoemd als plus van de Sparta e-bike.

 


 

 Beste Koop  in de categorie ‘Sportieve elektrische woon-werkfietsen boven de 3500 euro’:

Koga Pace B10 8,2

“Stevig op z’n brede banden”

Een elektrische fiets van Koga schept hoge verwachtingen. Een Koga is over het algemeen geen goedkope e-bike, maar wel één van héél hoog niveau. En die kwaliteit kun je gewoon niet op elk prijsniveau verwachten. De testers van de ADR Fietstest zijn in het algemeen vol lof over de Koga Pace B10 en noemen de fiets soepel, wendbaar, stevig en veilig, met een sportieve inslag heel geschikt voor woon-werkritten. De dikke banden geven veel comfort en controle en de traploze Enviolo versnellingsnaaf is een uitstekende keuze.

 


 

Tot slot

Als je een e-bike wilt kopen, dan kan het best lastig zijn om tot een goede keuze te komen zonder er een hele studie van te maken. Er is zó veel keus dat je er haast op kunt promoveren! Om het kaf van het koren te scheiden en wat orde in de chaos aan te brengen kan een grote test als de AD Fietstest 2021 een handige tool zijn. Maar staar je er ook weer niet op blind; iedereen is anders en de eisen en verwachtingen die je van een fiets hebt verschillen van persoon tot persoon.

Stel je voor: als jij op zoek zou zijn naar een fiets om met een gemiddelde van 35 km/u in een peloton door de polder te koersen, dan ben je met een racefiets een stuk beter geholpen dan met een mountainbike met dikke noppenbanden en overal vering. En elke dag de kinderen naar school brengen en boodschappen halen doe je idealiter op wéér een ander soort fiets - ongeacht hoe goed of slecht deze uit een test komt.

Voor persoonlijk advies dat jouw specifieke gebruik van je nieuwe e-bike in acht neemt, ben je natuurlijk altijd welkom bij onze fietsenwinkel in Barendrecht. Hier kun je ook naar hartenlust een e-bike testen en verschillende e-bikes uitproberen om zelf tot een weloverwogen keuze te komen.

 

Tel 0180 - 61 21 00   |   info@worldofbikes.nl