Cortina E-Mozzo

Cortina, het Nederlandse fietsenmerk uit Zwolle timmert hard aan de weg. Door in te zetten op kwaliteit en dit te verpakken in een stylish jasje heeft Cortina in no time een plek tussen de bekende A-merken veroverd.

De gloednieuwe Cortina E-Mozzo is de belichaming van Cortina’s filosofie: de e-bike maakt gebruik van hoogwaardige Shimano STePS motortechniek. De Cortina E-Mozzo 7v is uitgerust met het Shimano STePS E5000-systeem; deze solide en betrouwbare motor is ideaal voor gebruik in de stad en voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer. De Cortina E-Mozzo 8v en Cortina E-Mozzo Pro hebben beide het E6100-systeem van Shimano STePS. Dit is een nóg krachtigere versie van het STePS systeem, welke door Shimano is ontwikkeld voor elektrische mountainbikes.

 

Shimano STePS e-bike motor

Shimano is de absolute marktleider als het aankomt op fietstechniek. Van een schoolfiets met 3 versnellingen en een terugtraprem tot de overgrote meerderheid van het peloton in de Tour de France; de kans is groot dat de aandrijving uit Shimano onderdelen bestaat. Als geen ander weten zij dus welke eisen er in verschillende situaties aan een fiets gesteld worden. Het is dus geen verrassing dat de Shimano motor voor de elektrische fiets één van de beste in de markt is. Het middenmotorsysteem laat zich zeer eenvoudige bedienen en faalt nagenoeg nooit. Doordat de belangrijkste elektronica zit ingebouwd in de aandrijfunit, is het systeem betrouwbaar en weersbestendig. Dit voorkomt veel onderhoud aan het electrische aandrijf- en schakel systeem. Omdat zowel de motor als de versnellingsnaaf door Shimano gemaakt zijn, zijn deze perfect op elkaar afgestemd. Het komt dan ook eigenlijk nooit voor dat de motor het binnenwerk van de naaf kapot trekt, zoals met andere middenmotor-systemen (die eigenlijk ontwikkeld zijn voor derailleurversnellingen) heel soms wel gebeurt.

 4 5 6

Een échte Cortina e-bike 

Cortina combineert de moderne techniek van Shimano met een ontwerp dat karakteristiek is voor een Cortina fiets. Het kenmerkende Cortina-design maakt van de E-Mozzo een sportieve stadsfiets met compacte, strakke lijnen en geïntegreerde features welke van fiets, accu en motor één sportief geheel maken. Wat direct opvalt aan deze stoere e-bike, is dat de accu mooi geïntegreerd is op het frame, waardoor je niet met zo’n knoepert van een bagagedrager hoeft rond te rijden. De bagagedrager zelf is juist rank en strak vormgegeven. De Cortina E-Mozzo dames fiets is er in twee framematen: 51 en 56 cm.  De Cortina E-Mozzo heren fiets is ook in twee framematen verkrijgbaar; 56 en 61 cm.

7 8 9

Cortina E-Mozzo 7v

Met 7 versnellingen is het basismodel van de Cortina E-Mozzo 7v een strakke verschijning, die zonder moeite de vergelijking aankan met andere elektrische fietsen in zijn klasse. Een mooi afgewerkt aluminium frame, krachtige en goed te doseren hydraulische schijfremmen, een verstelbare stuurpen en verlichting die werkt op de accu van de e-bike en een onderhoudsarme Shimano Nexus 7-versnellingsnaaf. De Cortina E-Mozzo 7v is uitgerust met een Shimano STePS E-5000 middenmotor met 40 Nm koppel en een 418 Wh accu, waarmee Cortina een actieradius opgeeft van 60 tot 125 km*.

 

1 2 3

Cortina E-Mozzo 8v

Een stapje hoger in de line-up vinden we de Cortina E-Mozzo 8v, welke van alles nét iets meer biedt. Deze ebike wordt door Cortina afgemonteerd met een Shimano Nexus 8-versnellingsnaaf. Deze heeft één versnelling meer dan het basismodel, maar fietst ook efficiënter. Als je wilt weten hoe en waarom, dan kun je dat in dit artikel lezen, waar wij de verschillende Shimano Nexus versnellingsnaven onder de loep nemen. De E-Mozzo 8v heeft een Shimano STePS E-6100 middenmotor, welke een koppel van maar liefst 60 Nm levert voor het betere klimwerk en snel accelereren. In combinatie met de 504 Wh accu maakt dit volgens de fabrieksopgave van Cortina een actieradius van 85 tot 170 km mogelijk*. Cortina heeft bij dit model de contactpunten geüpgrade voor meer comfort: onder het zadel zit een verende zadelpen en luxe handvatten zijn standaard. Of je de fiets gebruikt voor woon-werkverkeer of om in het weekend lekker een rondje te fietsen, de E-Mozzo kan het allemaal.

 

Cortina E-Mozzo Pro

De Cortina E-Mozzo Pro is de topper van het gamma. Als de ultieme forenzen e-bike heeft deze fiets de lichtlopende en onderhoudsarme Shimano Nexus 8-versnellingsnaaf, gekoppeld aan een Shimano STePS E-6100 middenmotor. Deze e-bike motor levert een koppel van 60 Nm en heeft met de 504 Wh accu een actieradius van 85 tot 170 km*.  De Cortina e-bike is voorzien van een Selle Royal Essenza Athletic zadel voor snelle woon-werkritten en Cortina monteert Busch & Müller verlichting voor en achter. De verlichting krijgt voeding van de accu en het voorlicht heeft een lichtopbrengst van maar liefst 70 lux, zodat je ook in de donkere wintermaanden goed zicht hebt. De E-Mozzo Pro heeft een low profile babagedrager waar je mooie zijtassen aan kunt hangen. Bij zo’n strakke fiets adviseren wij de Ortlieb Back Roller; bij ons verkrijgbaar met 20% korting op Ortlieb!**

Cortina E-Mozzo kopen?

Als je genoeg weet en je wilt de Cortina E-Mozzo kopen, dan ben je bij World of Bikes aan het juiste adres. Heb je nog vragen, over de maat of accessoires bijvoorbeeld, twijfel dan niet om gewoon even contact met ons op te nemen!

Cortina E-Mozzo 7v Cortina E-Mozzo 8v Cortina E-Mozzo Pro
Type motor

Shimano Steps E-5000 36v middenmotor

Shimano Steps E-6100 36v middenmotor

Shimano Steps E-6100 36v middenmotor

Koppel 40 Nm 60 Nm 60 Nm
Capaciteit accu 418 Wh  504 Wh  504 Wh 
Actieradius 60 - 125 km 85 - 170 km 85 - 170 km
Aantal versnellingen 7 8 8
Remtype Hydraulische schijfremmen Hydraulische schijfremmen Hydraulische schijfremmen
Verstelbare stuurpen Ja Ja Ja
Type handvatten Widek Slim Herrmans DD36 Herrmans DD36
Verende zadelpen Nee Ja Ja
Type zadel Selle Royal Essenza Moderate Selle Royal Essenza Moderate Selle Royal Essenza Athletic
Verlichting voor AXA Compactline 35 lux  AXA Compactline 35 lux  Busch & Muller IQ-XS 70 lux 
Verlichting achter Spanninga Solo Busch & Müller ILU Busch & Müller ILU
Type banden CST Antonov met anti-leklaag CST Reach met anti-leklaag CST Reach met anti-leklaag
Type slot AXA Victory ART** AXA Victory ART** AXA Victory ART**
Maten

Dames: 51, 56

Heren: 56, 61

Dames: 51, 56

Heren: 56, 61

Dames: 51, 56

Heren: 56, 61

Kleuren

Dames: Shadow Silver Matt

Heren: Titanium Matt

Dames: Pearl Grey Matt

Heren: Eclips black Matt

Dames: Harvest Gold Matt

Heren: Glacier Blue Matt

 

* Dit is de actieradius die de fabrikant zelf opgeeft, welke zij onder ideale omstandigheden heeft vastgesteld. Als je wilt weten wat je kunt doen om de actieradius van jouw e-bike te vergroten, lees dan dit artikel dat wij speciaal daarvoor geschreven hebben!

** De actie geldt ten tijde van dit schrijven en kan te allen tijde worden veranderd of stopgezet.